Ajándék Ebook

Utolsó kommentek

HTML

Borsófejtéssel a gyöngybetűkért... és ez nem csupán "falra hányt borsó"!

2010.06.26. 22:09 - "Tündérkezek"

Címkék: tanulás suli gyermek írás fejlesztés képesség fejlesztés írástanulás anyával tanulok fejlesztő pedagógia

Borsót főztem, jól megsóztam, /anyám kertjéből való volt, és a szokásosnál is édesebb/, tán' még meg is paprikáztam, de kérlek Te ne fuss el Kedves Olvasó, mint abban a bizonyos mondókában... Nem készülök gasztroblogot írni, és biztosíthatlak, hogy jó helyen jársz, ez itt még mindig a TündérTanoda, én pedig maradok továbbra is a Te Csöpped virtuális tanítónénije, hogy örömmel teljenek majd a napjai az iskolapadban, ha eljön az ideje.

Na de mi köze a borsónak a tanuláshoz???-tehetnéd fel nekem a kérdést teljesen jogosan..Nos, hidd el több, mint azt gondolnád! Ha csemetédet is bevonod a borsófejtésbe máris tettél valamit azért, hogy ügyes legyen az iskolában.

Mialatt gyermeked az apró ujjacskáival megtapogatja, és a "könnyen nyitható" részénél felpattintja a borsóhéjat, hogy aztán kiparancsolja, kigurítsa /vagy éppen egyesével kiszedegesse / onnan a legördülő borsószemeket, egy igen fontos képessége fejlődik.

A finommotorika! Az ujjak aprólékos, finoman összerendezett mozgását fejleszted, és izmait erősíted amikor megengeded neki, hogy veled együtt fejtse a borsót. Ennek majd az írástanulásnál fogja hasznát venni a Te "borsómanód"!

Garantáltan nem fog "borsódzni" a háta a betűk írásától...Sőt! Olyan jó barátságban lesz a tollal és a füzettel, "mint a borsó meg a héja"...

 


Share/Bookmark

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tundertanoda.blog.hu/api/trackback/id/tr382112438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása