Ajándék Ebook

Utolsó kommentek

HTML

Minden gyerek örökmozgó?

2010.08.29. 15:37 - "Tündérkezek"

Címkék: gyerek fejlesztés mászás mozgásfejlesztés

HősNőkblogok

Megfigyelted már? Miután egy kisgyermek megtanult járni, onnantól kezdve szinte megállás nélkül, fáradhatatlanul /és anyát nem kímélve :) / megy minden irányba, szalad, kúszik, mászik, stb.

Egy nap leforgása alatt milliószor körbejárod vele a szobát, háromszor szeded ki a ruháskosárból, a leglehetetlenebb helyekről és zegzugokból, hogy aztán rohanhasson tovább.

Az én lányom rendszeresen bemászott a dohányzóasztal újságtartó részébe, aztán meg kétségbeesett "Anya! Beszo.." "beszo.." kiáltásokkal hívott amikor nem tudott kijönni onnan, mert úgy érezte, hogy beszorult. Persze miután kimentettem, első dolga volt, hogy kipróbálja a szekrény alsó polcán a könyvek helyét is :)

Amikor pedig csemeténk még kint az aszfalton is  négykézláb vágja magát, hogy ő bizony így folytatja majd a "sétát" ( és nem kell sem babakocsi, sem anya keze ) , no legkésőbb akkor átfut rajtunk a  gondolat, , hogy " tán megkergült ez a gyerek???" vagy ne adj' Isten "hiperaktívba hajlik???"

Ám aggodalomra semmi ok! A gyerek éppen fejleszti magát! És hogy miért éppen ilyen formában?... Mi áll emögött a nagy aktivitás mögött? Itt elolvashatod!

www.tundertanoda.hu/mozgasfejlodes/mozgasfejlodes-tanul-a-gyerek-ha-maszik

A bejegyzés trackback címe:

https://tundertanoda.blog.hu/api/trackback/id/tr762256559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.



süti beállítások módosítása